Camera Bilaterala de Comert si Industrie

"Romānia - Azerbaidjan"

Romānia
Azerbaidjan
camera de comert Romānia Azerbaidjan

Forum - Economia Romaniei in anul 2009 si in urmatorii ani

La data de 18 februarie 2009 Presedintele Camerei de Comert si Industrie Romania - Azerbaidjan, doamna Alev Curpedin Balgi si directorul executiv Elsan Baghirov au participat la Forumul de Afaceri "Economia Romaniei in 2009 si in urmatorii ani". Acest forum de afaceri a fost organizat de catre Asociatia Oamenilor de Afaceri Turci si a avut loc la Ramada Majestic.

continuare ...

Intalnire CBCIRA - Asociatia Femeilor de Afaceri Romania-Turcia

La data de 23 ianuarie 2009, a avut loc la sediul CBCIRA intalnirea cu reprezentanti ai Asociatiei Femeilor de Afaceri Romania-Turcia, ce a avut scop principal dezvoltarea relatiilor bilaterale intre cele doua asociatii.

continuare ...

Forumul de Afaceri Romania-Azerbaidjan

La data de 21 octombrie 2008, a avut loc Forumul de Afaceri Romania-Azerbaidjan, organizat de Uniunea Generala a Industriasilor din Romania UGIR-1903 impreuna cu GTZ Baku - German Association for Technical Co-Operation - Organizatie a Ministerului German pentru Cooperare Economica.
Forumul a avut ca scop promovarea dezvoltarii cooperarii economice cu Republica Azerbaidjan si a exportului de produse si servicii romanesti, identificarea de noi oportunitati de afaceri si/sau proiecte de cooperare, atragerea de investitii si capital, adresadu-se unui spectru larg de domenii de activitate.

continuare ...

Vizita in Judetul Caras-Severin

La data de 16 - 17 octombrie 2008, o delegatie de oameni de afaceri din Republica Azerbaidjan si Turcia condusa de dna Alev Balgi Curpedin, Presedintele Camerei Bilaterale de Comert si Industrie Romania-Azerbaidjan (CBCIRA), a fost in vizita in Judetul Caras-Severin.
Din delegatie a facut parte si dl Seyran Mirzazade, Consilier economic al Ambasadei Republicii Azerbaidjan in Romania.

continuare ...

Comisia mixta interguvernamentala romāno-azera

La data de 21 Aprilie 2008, a avut loc, la Bucuresti, cea de a III-a sesiune a Comisiei mixte interguvernamentale romāno-azere cu privire la relatiile comercial-economice si colaborarea tehnico-stiintifica.
Delegatia romāna a fost condusa de domnul Ovidiu Ioan SILAGHI, ministrul pentru intreprinderi mici si mijlocii, comert, turism si profesii liberale, presedintele partii romāne in Comisie. Delegatia azera a fost condusa de catre domnul Yagub EYYUBOV, prim viceprim-ministru Republicii Azerbaidjan, presedintele partii azere īn Comisie.

continuare ...

Vizita Ambasadorului Turciei in Romania la sediul CBCIRA

La data de 24 Martie 2008, din initiativa Ambasadorului Turciei in Romania, Excelenta sa Dl. Ahmet Rifat Okcun, a avut loc intilnirea cu Camera Bilaterala de Comert si Industrie Romania-Azerbaidjan si Asociatia de Prietenie Romania-Azerbaidjan, subiectul principal fiind sfirsitul mandatului sau de activitate in Romania.

continuare ...

Acord de colaborare

In scopul dezvoltarii relatiilor de colaborare bilaterala īn domeniul industriei si energeticii, la data de 12 Martie 2008, a fost incheiat acordul intre Ministerul Industriei si Energeticii din Republica Azerbaidjan si Ministerul Economiei si Finantelor din Romānia.

Document: "Acord de colaborare" (12 martie 2008)

Seara prieteniei Azerbaidjan - Romānia - Turcia

La data de 8 martie 2008 a avut loc la Bucuresti "Seara prieteniei Azerbaidjan - Romānia - Turcia". La eveniment au fost prezenti reprezentanti ai statului si guvernului, senatori, deputati ai Romāniei, conducatorii Camerei de Comert si Industrie a Romāniei si a Bursei Romāne, diplomati, membri ai comunitatii azerbaidjene, turce si tatare. Cu aceasta ocazie, Ambasadorul Azerbaidjanului īn Romania, Dr. Eldar Hasanov a accentuat ca relatiile romāno - azerbaidjene, fundamentate de presedintele azer Heydar Aliyev, pe o baza trainica, au ajuns la un nivel de colaborarea strategica.

continuare ...

Talk-Show: Fotoliul Rosu - DD TV

La data de 17 februarie 2008 dna Alev Balgi-Curpedin a participat la Talk-Show-ul "Fotoliul Rosu", gazduit de DD TV.

Video: "Fotoliul Rosu" (17 feb. 2008)

Intalnire CCI Romānia-Azerbaidjan, Romānia-Turcia ?i Romānia-Kazahstan.

La data de 5 februarie 2008 a avut loc o intalnire īntre Camerele de Comer? ?i Industrie Romānia-Azerbaidjan, Romānia-Turcia ?i Romānia-Kazakhstan.
continuare ...

Intalnire Camera de Comert si Industrie Romania-Turcia

La data de 16 ianuarie 2008 a avut loc intalnirea cu Conducerea Camerei de Comert si Industrie Romania-Turcia. La intalnire au participat Presedintele Camerei Bilaterale de Comert si Industrie Romania-Azerbaidjan, Dna Balgi Alev, prim Vice-Presedintele Dl Ruslan Valadov si directorul executiv Elshan Baghirov. Din partea Camerei de Comert si Industrie Romania-Turcia au participat Presedintele Dl Tamer Atalai, Dl Serdar Yildirim, Dl Cemil Tunka, Dl Fatih Bicicli, Dl Abdurrahim Tas, Dl Ahmet Akuzum, Dna Alev Akuzum, Dna Meral Olgun si altii. De asemenea la intalnire a participat si al doilea secretar responsabil de domeniul economic din cadrul Ambasadei Republicii Azerbaidjan in Romania, Dl Seyran Mirzazade.
continuare ...

Azerbaidjan - Schimburile comerciale cu Romānia - 2007

La 30.11.2007 volumul total al schimburilor comerciale ale Romaniei cu R.Azerbaidjan a fost de 129,86 milioane dolari, din care exportul 8,26 milioane dolari SUA iar importul de 121,60 milioane dolari SUA, soldul fiind de 113,34 milioane dolari SUA in favoarea R.Azerbaidjan.
La 30.11.2007-2006 volumul schimburilor bilaterale a crescut cu 29,5%, exportul a crescut cu 74,25 %, iar importul cu 27,27%, fata de aceesi perioda a anului 2006.
continuare ...

Misiunea economica organizata de Asociatia Camera Bilaterala de Comert si Industrie Romania-Azerbaidjan, Baku, 6-13 octombrie 2006

Asociatia Camera Bilaterala de Comert si Industrie Romania-Azerbaidjan, cu sprijinul E.S. Domnul Dr. Eldar Hasanov, ambasador Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Azerbaidjan la Bucuresti, a organizat o misiune economica la Baku īn pregatirea lucrarilor comisiei economice mixte si vizitei oficiale a Presedintelui Romaniei dl. Traian Basescu.

Galerie foto - Baku, oct. 2006
raport misiune economica ...

Prima vizita oficiala la Baku a unei delegatii economice romane

In perioada 5-9 octombrie 2005 a avut loc prima vizita oficiala la Baku a unei delegatii economice romane. Aceasta a avut loc la intiativa Presedintelui Confederatiei Nationale a Organizatiilor Antreprenorilor din Azerbaidjan. Vizita a fost organizata de catre "Camera Bilaterala de Comert si Industrie Romānia-Azerbaijan", delegatia fiind compusa din 12 companii membre ale Camerei si condusa de catre Presedintele "Camerei Bilaterale de Comert si Industrie Romānia-Azerbaijan", Gheorghe Dragomir.
continuare ...

Video: Forum economic Romania - Azerbaidjan (6 oct. 2005)

Protocolul semnat la Baku intre CBCIRA si Organizatia Antreprenorilor din Azerbaidjan

Prezentare Organizatia Antreprenorilor din Azerbaidjan

Camera Bilaterala de Comert si Industrie Romānia - Azerbaidjan (CBCIRA)

CBCIRA are drept scop realizarea unui cadru legal la nivelul societatii civile care sa incurajeze si dezvolte relatiile economice si industriale bilaterale intre Romānia si Azerbaidjan.


Prima intalnire a CBCIRA - joi, 7 aprilie 2005

"Azerbaidjan si Romānia sunt doua state legate prin relatii de prietenie puternice in special incepand din momentul in care Romānia a fost printre primele tari care a recunoscut independenta Republicii Azerbaidjan. In ultimii trei ani relatiile de cooperare economica Romānia-Azerbaidjan s-au concretizat in cresteri semnificative ale schimburilor comerciale in domeniul industriei chimice si al petrolului. Consideram ca infiintarea Asociatiei Camera Bilaterala de Comert si Industrie Romānia-Azerbaidjan este un punct de plecare pentru dezvoltarea acestor relatii economice dublate de o relatie politico-diplomatica. Romānia si Azerbaidjan pot coopera pentru relansarea proiectului TRACECA, la care Romānia este parte prin Acordul multilateral de baza de la Baku din 1998."

Excelenta sa, domnul Eldar Hasanov, ambasadorul Republicii Azerbaidjan la Bucuresti


"Politica externa actuala a Romaniei ofera un cadru politico-diplomatic concret pentru dezvoltarea relatiilor economice si comerciale dintre Romānia si tarile din bazinele Marii Caspice si Marii Negre. Republica Azerbaidjan poate juca un rol important in conectarea Romaniei la coridorul de transport international Asia Centrala - Caucaz - Uniunea Europeana. Relatiile economice dintre Romānia si Azerbaidjan pot fi parte a procesului mai larg de includere a Romaniei in coridorul de transport international si de hidrocarburi Asia Centrala - Caucaz - Uniunea Europeana."

Presedinte CBCIRA (2005 - 2007), domnul Gheorghe Dragomir